home
  bedrijfsvoorstelling
  producten
  events
  links
  aanwervingen
  tweedehands
  contact

  
BEDRIJFSVOORSTELLING

1938

In Evergem vestigt zich de smid Gentiel De Walsche die er naast de smederij ook een winkel in ijzerwaren uitbaat.

1946

Is het jaartal waarin voor het eerst een aanhanger voor het transport voor landbouwproducten werd geproduceerd. Dit voertuig krijgt voor het eerst de merknaam DEWA mee. De eerste voertuigen waren drie-wielige wagens die werden gebouwd voor de plaatselijke landbouwers.

1960

Door het meer en meer in gebruik komen van de eerste tractoren gaat men ook over tot de bouw van stalmestverspreiders, kipwagens en mengmestverspreiders.

1974

Is het jaar dat de eenmanszaak van Gentiel De Walsche wordt overgenomen door zijn zoon Daniel, toen reeds meer dan tien jaar actief in de zaak van z'n vader.
Het gamma van landbouwaanhangers wordt verder uitgebreid met onder andere de silagewagens DEWA, een product waarmee de firma DEWA ook geprezen werd bij de verschillende loonwerkers over geheel België.

1980

Een niewe bedrijshal van 1500 m² wordt ingebruik genomen, dit is ook het jaar dat de eerste mobiele maalderij voor vochtig maïsgraan werd gebouwd. In deze maalderijen is DEWA ondertussen marktleider in België.

1989

De eenmanszaak op naam van De Walsche Daniël wordt omgevormd naar de vennootschap DEWA NV. Vanaf dat moment werken de beide zonen van de zaakvoerder, De Walsche Frank en De Walsche Jan ook actief mee op het bedrijf

1995

Verschillende nieuwe modellen van stalmestverspreiders, silagewagens en maalderijen worden voorgesteld.

1999

De eerste silagewagen met hydraulische vering en hellingscontrole wordt voorgesteld.

2004

Na vier jaar testen wordt de hydraulische wielaandrijving op Agribex 2004 voorgesteld. Verschillende nieuwe machines, plaatschaar, plooibank en andere worden aangekocht. Dewa stelt een nieuw product voor in haar gamma: de pletter voor vochtige granen en korrelmaïs met Silobag-systeem.

2006 De bouw van een nieuwe loods.
2009 Ontwikkeling van de starre-as sturing. Het prototype is eerst uitvoerig getest en vervolgens voorgeteld op Agribex.
2010

De eerste silagewagens met touch-screen en starre-as sturing worden geleverd. Ontwikkeling en bouw van de eerste maalderij met twee motoren.

2011 De bouw van een nieuwe loods


 
DEWA nv © XIU