home
  bedrijfsvoorstelling
  producten
  events
  links
  aanwervingen
  tweedehands
  contact

  
EVENTS

TREKKER - April 2010

Ook "Trekker", het bekende vakblad, publiceert In de editie van april 2010 een artikel over DEWA's fel gevierde Starre-As-Suring.

(klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave)

 

 

 

VIZIER (Kramp) - januari 2010

De Starre-As-Sturing van DEWA wordt nogmaals onder de aandacht geplaatst. Vizier publiceerde in de editie van januari 2010 volgend artikel op de cover:

"DEWA STUURT MET INTELLIGENTE HYDRAULIEK - Altijd op goede koers.

In samenwerking met Kramp heeft DEWA uit Evergem een nieuwe intelligente asbesturing ontwikkeld voor haar zware grondkippers en ander getrokken materieel. In tegenstelling tot gedwongen sturing levert de elektrisch-hydraulische besturing veel minder slijtage op en is het bovendien veel zekerder tijdens de inzet.

DEWA uit het Belgische Evergem bouwt al jaren innovatieve kippers en aanhangwagens voor de agrarische inzet en bouwtransport. De jongste innovatie was te zien op de vakbeurs Agribex in Brussel en betreft een elektrisch-hydraulische asbesturing van een zware grondkipper. "We maakten eerder gebruik van gedwongen mechanische sturing, maar dat levert teveel slijtage op aan de banden en de fusees", leggen de gebroers Jan en Frank De Walsche van DEWA uit. "Hydraulische, snelheidsafhankelijke sturing zou ideaal zijn en hiervoor hebben we nu zelf de benodigde techniek ontwikkeld.

Cilinders met inwendige meetweg
De eerste cilinders die DEWA toepaste, waren voorzien van een extern meetwegsysteem op de cilinder. Dit bleek te gevoelig voor verontreiniging tijdens zware inzet. In overleg met Kramp werd daarom gezocht naar een betere oplossing. "Die hebben we gevonden in de cilinders met ingebouw meetwegsysteem", verduidelijkt Frank De Walsche, "Kramp levert deze cilinders altijd snel en perfect op maat." De nieuwe stuurinstallatie past DEWA toe op starre as configuraties, maar is ook geschikt voor fusee-aansturing. Tot een snelheid van 20-25 km/u wordt de sturing automatisch proportioneel afgebouwd. Boven de 25 km/u is de as volledige recht hetgeen de stabiliteit van de aanhanger aanzienlijk verhoogt
."

(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

 

LANDBOUWLEVEN - 11 december 2009

De laatste innovatie van DEWA, de "Starre-As-SturingĀ©", die voorgesteld werd op AGRBIBEX 2009, trok meteen de aandacht van menig bezoeker. Het bekende landbouwmagazine "Landbouwleven" publiceerde in de editie van 11 december 2009 volgend artikel over het nieuwe snufje:

(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

 

  
DEWA nv © XIU